Rallysprint Amsterdam 2009 (06-09-2009)

  • home
  • Rallysprint Amsterdam 2009 (06-09-2009)
Rallysprint Amsterdam 2009

Het was de bedoeling dit seizoen te beginnen in Hardenberg op 20 Juni  tijdens de Vechtdal rallysprint, maar door een verkeersongeval van Henri begin dit jaar was het de vraag of hij door nekletsel ooit nog zou mogen rallyrijden. Na vele onderzoeken kreeg hij later dit jaar van de doktoren toch groen licht en mocht hij met extra veiligheidsmaatregelen toch weer plaatsnemen achter het stuur van de Corolla.

Tijdens de winterstop was de auto grondig nageken en op diverse punten verbeterd. Een week voor de wedstrijd begaf tijdens een proefrit de dynamo het. Gelukkig kon deze optijd worden gereviseerd zodat we vol goede moed naar Amsterdam konden.

 Het noodlot sloeg echter al gauw toe. Al tijdens de verkenning van proef 1 kwamen we zonder stroom te staan. Ons geweldige serviceteam was snel terplekke om ons af te slepen. Na enig zoekwerk bleek de net gereviseerde dynamo weer defect deze kon gelukkig snel worden vervangen zodat we toch van start konden.

Normaal gesprokenhoort de Corolla met z'n 1600cc thuis in de klasse yr14 , maar omdat we de enige waren in deze klasse besloten we in te schrijven in de yr15 de klasse tot 2000cc.

De eerste proeven verliepen probleemloos en het tempo lag meteen goed hoog. Na drie proeven stonden we eerste in de klasse hetzij met slechts vier seconden voorsprong. Om de concurrentie niet stil zou gaan staan werd besloten er een tandje bij te doen. Om gewicht te besparen werd het reservewiel in de service achtergelaten en de benzinetank werd minimaal bijgevuld. halverwege proef 4 hadden we voor ons gevoel dan ook al flink wat tijd gewonnen. Net voor de laatste ronde kwamen we echter net iets te enthousiast een bochtencombinatie in waardoor er een flinke stoeprand op ons pad kwam. Gevolg: twee kromme velgen en lekke banden waardoor we vroegtijdig de proef moesten verlaten wat ons enkel strafminuten opleverde.

Hoewel een topklassering er niet meer in zat werden de wielen snel gewisseld om de wedstrijd toch uit te kunnen rijden. Helaas werd ons dat niet gegund want halverwege proef 5 kwamen we weer stil te staan. Een kabel van de dynamo die s'morgens in allerijl was gerepareerd had het begeven zodat we weer zonder stroom stonden. Dit betekende einde wedstrijd.

Hopenlijk meer succes tijdens de volgende wedstrijd in Hengelo. 


Klik op de foto's voor een vergroting

Wij zijn geopend:
Maandag t/m Vrijdag
08:30 - 12:00 uur
13:00 - 17:30 uur

Zaterdag
08.30 - 12.30 uur werkplaats en verkoop
13.00 - 16.00 uur alleen verkoop

Henri van der Veen
Arendnevenweg 2a
7711 CV Nieuwleusen
Tel: 0529 - 481474

BOVAG erkend logo Vrijwaring logo APK klein voortuig logo RDW erkend logo